Nyttig information

Vejret.

200 km. nord for polarcirklen kan vejret være rigtigt barskt. Men med rigtig påklædning og fornuft kan man faktisk klare det meste. Vinteren starter med snefald og frost sidst i oktober, og den sidste sne smelter midt i maj. Sidst i maj måned forsvinder isen på elven og det bliver igen muligt at sejle op til hytterne. Fra sneen dækker landskabet og til starten af maj foregår turen på snescooter eller ski.

Januar: Vi laver normalt ikke ture til Lapland i denne måned da det er meget mørkt og meget koldt.

Februar/marts: Muligheder for ture. Temperaturer fra -30 - 0 gr. Lys nok til udendørs aktiviteter som ture på ski, isfiskeri, snesko, sauna. Ofte vil der være 1-2 meter sne på dette tidspunkt.

Marts/start maj: Masser af sne, moderate temperaturer -15-+5 og ofte fin sol og dejligt vejr. Ture på ski, isfiskeri, snesko, sauna. Ofte vil der være 1-2 meter sne på dette tidspunkt.

Slut maj/20 juni: Fantastisk tid. Dejligt vejr, sol og varme(undtagen i bækken) ingen myg eller lign. lyst døgnet rundt. Sneen er væk og tid til vandreture, sejlads, fiskeri og meget andet.

20 juni/midt august: Sommer med dejligt og ofte meget varmt vejr. Men der er MANGE myg, bremser og lignende. Har man et problem med de flyvende småkryb skal man ikke komme i disse måneder. Der kan være virkelig mange. Midnatssol og masser af muligheder for friluftsliv.

Sidst august/start oktober: Fra ca. 1 september er der næsten ingen insekter tilbage da nattefrosten er vendt tilbage. Fantastisk flot natur klædt i efterårets farver og alle muligheder for store oplevelser i naturen. Elgjagten starter i starten af september, og der vil evt. være mulighed for at man kan komme med et jagthold på jagt. (du skyder ikke noget) men oplever hvordan jagten på skovens konge foregår med elghund over enorme områder. Også en god tid at forsøge at fange fjeldørred.

Sidst oktober/januar. Vi laver normalt ikke ture i denne periode, men alt kan lade sig gøre, og har du specielle ønsker finder vi ud af det. Korte dage og lave temperaturer.