Myg og andre insekter

Hvis der en noget som Sverige, og i særdeleshed nordsverige er kendt for er det myg.

Vores område er heller ikke myggefrit, på ingen måde!!!

Heldigvis er der håb. Frem til ca. 20 juni er der stort set ingen myg eller andre insekter. Altså som faktisk ingen! Man kan bevæge sig rundt i det tøj man har lyst til - uden at blive generet af de små stikkende insekter.

Men omkring sankt hans kommer de til gengæld, nærmest fra den ene dag til den anden. Og der kommer mange. Nogle mennesker er ude af stand til at foretage sig noget som helst når man konstant er omgivet af 1000 myg der gerne vil stikke snablen i dit blod, andre kan bedre udholde det, og disse folk kan jeg kun misunde. Jeg selv har det svært med de mange blodsugende myg, men jeg arbejder på det, og er kommet frem til at problemet for mig for det meste er mentalt. For mig er det ikke så meget myggestikkene der er problemet, det er mere tanken og følelsen af at være så eftertragtet, og det at der konstant er 1000vis af myg rundt om ens hoved. Jeg kan ikke koncentrere mig om noget som helst.

Der findes talrige myggemidler. Nogle er bedre end andre, men mit råd er at købe noget der er velafprøvet der hvor der er virkelig mange myg. Spørg evt. Thomas inden I køber myggemiddel.

Herudover er hat med myggenet, handsker og lange bukser og langærmet trøje en god ide hvis man vil undgå for mange stik.

Alt efter temperatur forsvinder myggene igen ca. midt i august. Men der er stadig en del knot og bremser.

Omkring 1 september er man ret sikker på at der ikke længere er insekter der stikker.

Thermacell er en bærbar myggeskræmmer der fungerer ved at varmen fra en lille gaspatron frigiver et kemikalie der effektivt holder myggene væk. Virker virkelig godt.
Thermacell er en bærbar myggeskræmmer der fungerer ved at varmen fra en lille gaspatron frigiver et kemikalie der effektivt holder myggene væk. Virker virkelig godt.

Herunder er der link til en stor test af alverdens seriøse myggemidler bl.a. Thermacell og Mr. Mosquito.

 Mine egne erfaringer er at Thermacell virker rigtig godt udendørs og Mr. Mosquito virker godt indenfor.

Der fås også utallige midler man kan smøre på huden. Jeg har bare ikke særligt gode erfaringer med dem, og vil egentlig helst undgå at smøre kemi direkte på min egen hud. Men måske er der noget der virker for dig!

Herunder er et link til en svensk beskrivelse af stikkende og bidende insekter i den svenske natur

Vores hytter ligger så langt nordpå at der (endnu) ikke findes flåter. Så dem skal man ihvertfald ikke være bekymrede for.

Denne situation opstår ikke i Lapland. Her lever nemlig ikke flåter.
Denne situation opstår ikke i Lapland. Her lever nemlig ikke flåter.