Personer med udfordringer

Thomas har i mange år arbejdet med unge mennesker med forskellige udfordringer og handicap. Dels via ansættelse på opholdssteder, og dels via egen virksomhed der tilbød et unikt STU forløb til unge med udfordringer.

Vi tilbyder ophold og rejser for unge, eller andre, med forskellige udfordringer. Vi har en bred vifte af tilbud til personer der trænger til en pause, eller afbræk fra hverdagen, "vennerne", skolen eller nærmiljøet.

Ved at vælge et af vores tilbud sikres den unge en fantastisk oplevelse med masser af nærvær, tryghed og utrolige oplevelser. Vores ture og ophold er muligheder for at få ændret synet på livet og er ofte det skub der skal til for at komme videre i livet, eller bryde ud af et mønster.

Herunder gennemgår vi kort hvilke muligheder for "afbræk" vi tilbyder. Har I andre ønsker, eller har I brug for et møde, hvor vi sammen gennemgår mulighederne må I endelig sige til. 

Alle de skitserede ophold/ture kan tilpasses så de passer til alle typer borgere. Det kunne være stressramte, stofmisbrugere, alkoholikere eller noget helt andet. Kun fantasien sætter grænsen. Alle vil kunne få noget ud af disse ture.

Sådan ser vores bæk ud om vinteren.
Sådan ser vores bæk ud om vinteren.

Fantastisk tur til den sidste vildmark i Nord Sverige.

Vi tilbyder mulighed for fuldstændigt unikke ophold i den virkeligt vilde Nordsvenske natur.

Vi ejer 350 Ha skov og natur i dette helt enestående område.

Turene arrangeres med transport, ophold i hytter og diverse "indslag" og aktiviteter efter ønsker og aftale. Skoven og hytterne ligger 150 km. Nord for polarcirklen ca. 2000 km fra Korsør.

Der tilbydes ophold hele året, men indholdet varierer naturligvis meget efter årstid, gæster og behov.

Hytterne ligger i helt uberørt natur, helt derude hvor man skal passe på sig selv og hinanden. Efter en køretur på ca. 2000 km. kommer man de sidste 40 km til hytterne på en af følgende måder:

Gå/sejle(juni-oktober) eller snescooter(december-maj)

Der er utalige muligheder for aktiviteter og eksempler på ture/aktiviteter kan være:

Langrendsski, sneskoture, jagt/fiskeri, vildtsporing/spotning, vandring, snescooterture, hundeslædeture, pasning af hundeslædehunde, oplev samerne og deres rener, Europas største opsendingsbase for satellitter mm., Icehotel, en af verdens største jernminer, vildmarksliv med mad over bål og praktiske gøremål som vedligehold af hytter, brændeflækning, snitning mm.

Når vi er I hytterne, lever vi helt afsondret fra omverdenen. Vi er overladt til os selv, til at hjælpe hinanden og til at klare os selv. Der er to hytter så der er mulighed for at gæsterne har deres egen hytte, eller vi kan bo i samme hytte.

Disse utrolige og meget enestående ture har en varighed på mindst 10 dage da transporten varer mindst 48 timer, hver vej.

Rejsen foregår typisk i bil, da processen med at se landskabet skifte, og mentalt forberede sig på at nu er vi på vej mod ødemarken er meget vigtig. Derudover prioriterer vi at samtalen er i centrum, samtidig med at der er tid til ro og eftertænksomhed. Dette giver en meget lang biltur gode muligheder for.

Rejsen kan også arrangeres med fly eller tog. 

Et forløb med træning, oplæring og forberedelse indgår naturligvis i optakten, hvis det ønskes. Dette forløb er dog ikke nødvendigt at gennemføre inden afgang. Der er dog en udstyrsliste der fortæller hvilket udstyr og tøj som deltagere som minimum skal medbringe.

Vandretur.

Vi tilbyder også vandreture.

At gå er en af de bedste måder at lære sig selv at kende på. Enkeltheden i det at det er ens ben der flytter kroppen rundt, og man hurtigt kan mærke hvordan kroppen reagerer gør både den vandrende sårbar og stærk på samme tid. Det langsomme tempo, lyden af skridtene i sandet, stilheden og det nære samvær ved at vandre sammen med en anden går at vandring er en enestående måde at finde sig selv på.

Turene kan have mange udformninger; dagsture, flere dages ture eller lange ture der strækker sig over flere uger.

Turene gennemføres i Danmark, Sverige, Norge, alperne eller hvilket som helst sted som er det rigtige sted i forhold til behov, ønsker og fysisk formåen.

Overnatning på turene kan ligeledes tilpasses efter behov og ønsker. Det kan være telt, shelter, vandrehjem eller hotel.

Grundig træning, oplæring og forberedelse indgår i forløbet.

Cykeltur

Cykelture hører også med i vores tilbudspakke. Vi arrangerer cykelture fra en eller få dage til de helt lange ture over tusinde og atter tusinde kilometer.

Vi har selv stor erfaring i langturscykling og ved at denne monotone rytme og ro er fantastisk at opleve.

At cykle er noget næsten alle mestrer. Pedalerne kører rundt og landskabet glider langsomt forbi. Man kan nærmest komme i en trancetilstand, hvor lydene fra cyklen, omgivelserne og ens åndedræt smelter sammen til en fuldstændig unik oplevelse.

Turene kan foregå med fuld oppakning og med overnatning i telt, eller med transport af bagage og overnatning på vandrehjem eller lignende.

Vores tilbud om cykelture kan foregå i Danmark, Sverige, Tyskland, resten af Europa eller helt andre steder som Asien eller Afrika.

På cykelturene kører vi sammen, hjælper hinanden og kan somme tider køre i timevis uden at sige et ord. Denne dybe stilhed, fysisk aktivitet og nærhed, giver en stor tryghed som ofte fører til stor fortrolighed og samhørighed med de personer man kører sammen med.

Grundig træning, oplæring og forberedelse indgår i forløbet.

Kanotur

I vores udbud af ture og tilbud indgår også kanotur.

Kanoture kan foregå på mange måder: En rolig eftermiddagstur på Susåen, eller en 14 dages tur i Lapland på Kalixelven omgivet af midnatssol, laks og masser af myg.

Vores kanoture kan skræddersyes efter behov, og som en del af de længere ture arrangerer vi forskellige "træningsture" herhjemme eller i det sydlige Sverige.

At glide ned af en elv, langt ude i ødemarken, se dyrene stå og betragte de forbipasserende og opleve det ene storslåede naturmaleri passere efter det andet, er noget helt enestående. Stilhed, ro og eftertænksomhed, intime samtaler og mere ro. Bålhygge og enkel mad der efter dagens strabadser smager som den lækreste gourmetmad er nogle af gevinsterne ved denne turform.

Grundig oplæring og forberedelse indgår i forløbet.

Fisketur

Vi tilbyder også fisketure.

For mange unge er fiskeri noget man drømmer om, eller måske har prøvet ganske lidt.

Vi arrangerer fisketure med de unge så de både får store naturoplevelser og muligheder for at få noget på krogen.

Vores ture går til mange forskellige steder; Put and Take fiskeri, Kystfiskeri i vaders, havnefiskeri efter sild og makrel eller fiskeri på åbent hav(Storebælt) efter torsk, makrel eller fladfisk.

Turene kan vare fra få timer til flere dage, og kan kombineres med andre af vores turtilbud.

Når/hvis vi fanger fisk er der mulighed for at vi kan tilberede og spise den friskfangede fisk.

Vores fisketure kan også tilbydes som ugentlig tilbagevendende, så man for eksempel fisker sammen en fast dag om ugen.

Da der er rigtig mange parametre der påvirker den endelige pris, tager vi en eller flere snakke om turønske, periode, ønsker og afklaring af forventninger og når disse er nogenlunde på plads laves en pris på opholdet.